Sposób przygotowania

Plastry mięsa rozbić trochę tłuczkiem, posypać papryką solą i pieprzem, Rozgrzać tłuszcz na patelni i przysmażyć mięso z obu stron, przełożyć do naczynia do duszenia, resztki tłuszczu przepłukać winem i podlać mięso, dodać jarzębinę, i posiekane bakalie, sól i pieprz i posiekany czosnek. Dusić ok 20 min. w razie potrzeby dodać odrobinę wody, pod koniec dodać cukier i lekko odparować tak by sos z bakaliowy był kleisty ale nie płynny. Doprawić do smaku
Danie podawać z ciemnym ryżem i mizerią.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    W jarzębinie... Hm.. Warto wypróbować:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    jak będę miała jarzębinę, to na pewno wypróbuję przepis - ciekawy zestaw składników i apetyczny wygląd :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    jak będę miała jarzębinę, to na pewno wypróbuję przepis - ciekawy zestaw składników i apetyczny wygląd :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !