Sposób przygotowania

Ogórki umyć w zlewie. Wylać wodę z baniaka, 3 litry odlać do miski, rozpuścić w niej 5 łyżek soli. Do baniaka włożyć połowę chrzanu, koper i czosnek, włożyć ostrożnie ogórki, dodać resztę chrzanu, kopru i czosnku, wlać osoloną wodę, zakręcić korek, zostawić na kilka dni, doskonały sposób na przechowywanie ogórków w podróży.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Janek1

    świetny pomysł, chyba skorzystam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    bejciu24

    świetna propozycja
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Podoba mi się pomysł z tym \"baniakiem\"!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pycha,lubie ogórki małosolne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Moja mama takie robiła :)
  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Robię dokładnie tak samo - w podróż idalne.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !