Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cynaderki duszone

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

nerki wieprzowe 50 dag
cebula 1 srednia
olej 1 łyżka
mąka 1 ły żka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
śmietana 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Cynaderki duszone

cynaderki rozciąć wzdłuż do połowy wrzucić na chwilę lekko wrzącej wody zagotować i wyjąć lekko przestudzone cynaderki pokroić w talarki oprószyć mąką i obsmażyć krótko na rozgrzanym tłuszczu dodać pokrojoną w krążki cebulę pod przekryciem około 30 minut na końcu doprawić do smaku solą pieprzem i śmietaną

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak