Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica żywiecka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 6
cebule 2
pomidor
kiełbasa 30dag
żółty ser 25dag
sól
pieprz
masło 2łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica żywiecka

Kiełbasę pokroić w kostkę .Cebulę obrać i drobno posiekać .Pomidora polać wrzątkiem ,obrać i pokroić w kostkę.Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Jajka sparzyć.Kiełbasę podsmażyć na maśle .Dodać cebule i smażyć ,aż lekko się zrumieni .Dodać ser i pomidora.Gdy ser zacznie sie topić wbić jajka ,doprawić i smażyć ,mieszając.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Misiakova 11.05.2012 14:07
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak