Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kołduny z bryndzą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 45dag
masło 2łyżki
żółtko jajek
sól
woda 1\\2szkl
Farsz:
bryndza 50dag
masło łyżka
jajko 2
kasza manna 30dag
woda 40ml
mleko 2\\3szkl
pieprz
sól
majeranek
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kołduny z bryndzą

W gorącej i lekko osolonej wodzie rozrabiamy mąkę ,dodajemy masło i żółtko .Zagniatamy ciasto.Kaszę mieszamy z niedużą ilością wody .Bryndzę rozdrabniamy.Mleko gotujemy ze szczyptą soli i masłem ,dodajemy kaszę .Gotujemy na małym ogniu ,studzimy.Mieszamy z jajkami ,bryndzą i przyprawami.Ciasto rozwałkowujemy ,wykrawamy krążki .Nadziewamy farszem i sklejamy.Gotujemy .Podajemy polane zrumieniona na maśle bułką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

foczka-ks 24.10.2015 14:26
pracochłonne, ale warto
Dorian 01.02.2012 11:32
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak