Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miszmasz z oscypkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

oscypek 1
marchewka puszka
groszek puszka
kukurydza puszka
pomidor
cebula
wędlina kilka plastrów
margaryna
musztarda 3łyżeczki
woda szklanka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Miszmasz z oscypkiem

Pomidora polewamy wrzątkiem ,obieramy kroimy w kostkę.Cebulę obieramy i kroimy w piórka i wędlinę w paski.Margaryne roztapiamy w garnku.Wsypujemy cebulę szklimy.Dodajemy pomidora .Podlewamy wodą i dusimy bez przykrycia,aż woda odparuje .Gdy cebula i pomidor bedą miękkie dodajemy mieszankę warzywną i wędlinę ,mieszamy.Doprawiamy solą i pieprzem i musztardą.Mieszamy i chwilę gotujemy.Oscypka kroimy w grube plastry.Wkładamy do garnka tak żeby ser przykrywał warzywa.Dusimy na małym ogniu ok 5min .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anja3107 05.12.2011 11:01
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak