Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

piernik

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bakalie
mąka 1 kg
cukier 1 szklanka
miód 1/2 szklanki
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżki
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: piernik

Miód, cukier i margarynę stopić, dokładnie wymieszać, kiedy przestygnie wymieszać z resztą składników. Włożyć ciasto do miski, powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Przykryć ciasto ściereczką i odstawić na 2 godziny. Wyłożyć w blaszce piec 50 minut w 180 stopniach

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marybeth
Marybeth 15.09.2011 16:29
Pycha!
1j1o1l1a1 25.06.2011 19:19
smakowity pierniczek :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak