Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Soczysta golonka z fasolką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

golonki 3
kapusta kiszona 50dag
cebula 40dag
biała fasola puszka
olej 3łyżki
sól
pieprz
tymianek łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Soczysta golonka z fasolką

Tymianek mieszamy z solą i pieprzem.Golonki oczyszczamy ,myjemy i osuszamy.Nacieramy przyprawami z każdej strony.Wstawiamy na noc do lodówki.Cebule drobno kroimy.Kapuste odciskamy i kroimy .Dodajemy jedną cebulę i mieszamy.Brytfanne smarujemy olejem .Wkładamy kapuste i golonki.Wlewamy 2\\3szkl wody .Rozgrzewamy piekarnik do temp 180C.Wstawiamy golonki i pieczemy 2godz.Na patelni rozgrzewamy olej,szklimy pozostałą cebulę.Fasolę osączamy i mieszamy z zeszkloną cebulą .Dodajemy do golonek 10min przed końcem pieczenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak