Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń rzymska

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 750 g
dymki ze szczypiorkiem 1 pęczek
papryka 2 sztrąki
jajko 2 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
czosnek 3 ząbki
masło 1 łyżka
olej
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
rozmaryn
tymianek
sól
pieprz
ser gouda 1 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń rzymska

1. Czosnek posiekaj. Dymkę pokrój, zeszklij na maśle. Wymieszaj z mięsem , dodaj jajka, bułkę tartą, ser, czosnek, połącz, przypraw rozmarynem, tymiankiem, gałką, solą i pieprzem.
2. Papryki oczyść, pokrój w paski. Sparz, przelej zimną wodą. Podłużną formę polej olejem, układaj warstwy mięsa, przekładając je papryką. Skrop olejem. Piecz 50 min. w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 24.02.2014 13:20
Bardzo lubię
Łukasz15 17.11.2013 09:40
Robię podobnie
kate.500 18.01.2013 08:34
smaczna
gusia1000 21.07.2012 14:20
Znakomitość.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak