Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń rzymska
2. Papryki oczyść, pokrój w paski. Sparz, przelej zimną wodą. Podłużną formę polej olejem, układaj warstwy mięsa, przekładając je papryką. Skrop olejem. Piecz 50 min. w temp. 180 stopni.
mięso mielone | 750 g |
dymki ze szczypiorkiem | 1 pęczek |
papryka | 2 sztrąki |
jajko | 2 szt. |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 3 łyżki |
czosnek | 3 ząbki |
masło | 1 łyżka |
olej | |
Gałka muszkatołowa mielona Prymat | |
rozmaryn | |
tymianek | |
sól | |
pieprz | |
ser gouda | 1 (tarty) |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: