Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wieprzowina po żołniersku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 6 plastrów
czosnek 2 ząbki
cebula 1 szt
ogórek kiszony 2 szt
boczek wędzony 100 g
chleb 1 kromka
olej 2 łyżki
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
bazylia 5 listków

Przepis i sposób przygotowania na: wieprzowina po żołniersku

wieprzowinę rozbijamy tak jak na kotlety. czosnek, cebula i ogórek, boczek i skórkę chleba kroimy w drobna kostkę. wszystkie składniki mieszamy. na każdy schab dodajemy czubata łyżkę tych składników i zawijamy ciasno. smażymy na oleju, po usmażeniu dusimy w małej ilości wody z koncentratem pomidorowym i bazylią

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak