Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jajecznica z kartoflami na skwarkach ze świeżego boczku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 3 szt
sól, pieprz do smaku
kartofle 4 szt.
boczek 25 bez kości
cebula 1 szt
szczypiorek 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: jajecznica z kartoflami na skwarkach ze świeżego boczku

Ugotować 4 kartofle z 1/2 łyżeczką soli. Odcedzić, podusić. Boczek pokroić w kostkę i zesmażyć na złoto, połowę dodać do kartofli, wymieszać, do drugiej części dodać pokrojona cebulkę, dosmażyć, wbić jajka, doprawić solą i pieprzem, dodać pokrojony szczypiorek. Wyłożyć na talerz, obok ułożyć kartofle ze skwarkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 24.03.2012 19:42
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak