Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek kruchy z orzechami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 25 dag
cukier puder 10 dag
masło 15 dag
żółtko jajek 2 sztuki
masy orzechowej 40 dag
powidła śliwkowe 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Placek kruchy z orzechami

mąkę przesiać dodać masło posiekać nożem połączyć z żółtkami utartymi z cukrem szybko zagnieść ciasto odstawić do lodówki 30 minut ciasto podzielić na dwie części rozwałkować jedną część ułożyć na blasze i upiec na złoty kolor posmarować powidłami nakryć masą orzechową pozostałe ciasto pokroić na niezbyt szerokie paski ułożyć na masie orzechy wstawić do gorącego piekarnika i piec 45 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak