Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Colesław

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała kapusta 1/2 szt.
marchew 3 szt.
rzodkiewka 6 szt.
młode cebulki 4 szt.
natka pietruszki 1 pęczek
sól
świezo zmielony pieprz
majonez 250 g
papryka czerwona 1 szt.
kapusta czerwona 1/2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Colesław

Oddziel głąb od kapusty, opłucz liście i pokrój ja w cieniutkie paseczki. Zetrzyj na grubej tarce marchewki i rzodkiewki. Pokrój paprykę i cebulkę w maleńką kosteczkę. Posiekaj pietruszkę. Wymieszaj wszystko w dużej salaterce. Dodaj majonez. posól i posyp świeżo zmielonym pieprzem. Podawaj od razu po przygotowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak