Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalafior stifado

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1 szt
cebula 1/2 kg
koper 1 pęczek
przecier pomidorowy 3 łyżki
ocet winny 1 łyżeczka
oliwa 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Kalafior stifado

Umyty i podzielony na kawałki kalafior podsmażamy lekko na niewielkiej ilości oleju /ok. pół szklanki/. Następnie dodajemy posiekaną cebulkę i koper, 3 łyżki przecieru pomidorowego /albo 200 gr. soku pomidorowego/, sól i pieprz do smaku oraz niewielka ilość wody. Gotujemy do miękkości kalafior i do momentu kiedy sos będzie gęsty. Dodajemy ocet winny
sól pieprz do smaku

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak