Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka w cieście

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 1 szklanka
mąka 2 szklanki
śmietana 1/2 szklanki
piwo 1/2 szklanki
drożdże 4 dag
jaja 3 sztuki
jabłka 6 sztuk
tłuszcz do smażenia 10 sztuk
cukier puder 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka w cieście

wymieszać mleko rozpuszczone drożdże żółtka i mąkę dodać pianę ubitą z białek i śmietanę z piwem dokładnie wymieszać gdyby były grudki przecedzić i dopiero wówczas dodać pianę jabłka obrać wyciąć środek z pestkami pokroić w plasterki grubości 1/2 cm maczać w cieście i smażyć na gorącym tłuszczu z obu stron podawać posypane cukrem pudrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak