Sposób przygotowania

Obie mąki przesiać z solą, sodą, proszkiem do pieczenia i kakao, dodać cukier, wymieszać. Gruszki umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne, miąższ pokroić w kosteczkę (potrzebujemy ok. 1 szkl. owoców), skropić sokiem cytrynowym. Jajko roztrzepać z maślanką i olejem, dodać aromat. Jednym ruchem wsypać składniki suche, lekko wymieszać - tylko tyle aby składniki trochę się połączyły (masa ma być grudkowata!) - dodać gruszki, zamieszać i wykładać łyżką porcje masy do foremki wyłożonej papilotkami. Piec 20 min. w temp. 170st. C. Po lekkim przestudzeniu można oprószyć cukrem pudrem albo polukrować, ale nie jest to konieczne.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Mniam, uwielbiam ciasta z gruszką :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    super, często piekę muffinki ale z owocem..... koniecznie muszę wypróbować
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Miki

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    moje ulubione smaki:) świetny pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    treściwe muffinki i ładnie wyrośnięte...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !