Sposób przygotowania

Etapy przygotowania

1. Ziemniaki umyć ,obrać,wyżłobić kulki.Rozgrzać olej w niskim rondlu.Wrzucić kulki ziemniaczane i rumienić przez kilka minut.Wyjąć łyżką cedzakową i osączyć z tłuszczu.

2. Na suchą patelnię wsypać cukier i łagodnie podgrzewać ,poruszając patelnią kolistym ruchem,dopóki cukier się nie stopi i nie nabierze złotego koloru.Do karmelu włożyć masło,następnie kulki ziemniaczane podgrzewać je kilka minut,aż całe pokryją się karmelem.Można posypać chili.

3. Kostkę rosołową rozpuścić w gorącej wodzie.Kiedy masa karmelowa zacznie gęstnieć wlać na patelnię kilka łyżek rosołu drobiowego.Przełożyć kulki na półmisek,posolić,posypać natką pietruszki.Smacznego!!!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    ciekawie musi to smakować:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !