Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy, opłukujemy, obgotowujemy w osolonej wodzie. Brokuły myjemy, wrzucamy do wrzątku i obgotowujemy przez ok. 3 min. Piersi z kurczaka oczyszczamy, opłukujemy i kroimy w kostkę. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy mięso i pieczarki.Kostkę rosołową rozpuszczamy w szklance wrzątku, zalewamy mięso z pieczarkami i dusimy ok. 20 min na małym ogniu. Mąkę mieszamy ze śmietaną, tak by nie było grudek. Mięso zdejmujemy z ognia, odstawiamy do wystygnięcia.Dodajemy śmietanę i energicznie mieszamy aż sos zgęstnieje. Zaroodporne naczynie natłuszczamy. Na dnie układamy ziemniaki, na nich odsączone brokuły i mięso z pieczarkami, posypujemy startym serem. Zapiekamy w nagrzanym piekarniku przez ok. 15 min - do zrumienienia.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    warta wypróbowania
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    pyszna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !