Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort jogurtowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jogurt naturalny 500 g
Żelatyna wieprzowa Prymat 6-7 łyżek
cukier 2 łyżki
sok z cytryny 1 szt.
kremówka 200 g
galaretki owocowe 2 szt.
brzoskwinie
maliny świeże
porzeczki
jagody

Przepis i sposób przygotowania na: Tort jogurtowy

Jogurt połączyć z cukrem sokiem z cytryny i rozpuszczoną żelatyną. Gdy zacznie tężeć, dodać ubitą na sztywno śmietanę./ Przełożyć do formy. Schłodzić 4 godziny. Obłożyć owocami, zalać galaretką z mniejszą ilością wody.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak