Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mazurek sernikowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ugotowane ziemniaki 150 g
jajko 6 szt.
cukier 250 g
margaryna 150 g
cukier wanilinowy 1 op.
herbatniki
twaróg 750 g

Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek sernikowy

Średniej wielkości blachę wysmarować dość grubo masłem, posypać grubymi okruchami herbatników. Ser zemleć razem z ziemniakami. Utrzeć żółtka z cukrem i margaryną ucierając dodać ser. Na końcu do masy dodać zapach i pianę z białek, do której podczas ubijania wsypać łyżkę cukru. Wyłożyć sernik wygładzić nożem maczanym w letniej wodzie. Można posmarować go lekko spienionym białkiem lub dodatkowo posypać orzechami. Wstawić do pieczenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

szyba 24.06.2011 14:52
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak