Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruszan

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka krupczatka 1,2 kg
żółtko jajek 5 szt.
margaryna 1 kostka
cukier wanilinowy 1 op.
cukier 1,5 szkl.
proszek do pieczenia 4 łyżeczki
kakao

Przepis i sposób przygotowania na: Kruszan

Mąkę, żółtka, proszek, cukier wanilinowy, margarynę ugniatamy na stolnicy. Podzielić na 3 części jedną wyrobić z kakaem. Kule włożyć do lodówki. Zetrzeć na tarce najpierw białą część wyłożyć na blachę, na to wyłożyć owoc, pokruszyć ciasto z kakaem. Ubić białko z 1 1/2 szklanki cukru wyłożyć pianę i na to pokruszyć ostatnią część ciasta. Piec około 1 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata113 24.06.2011 14:13
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak