Sposób przygotowania

Ziemniaki kroimy w plastry. Cebule obieramy i kroimy w piórka. Kiełbasę kroimy w półplasterki.Boczniaki oczyszczamy, opłukujemy i kroimy na mniejsze kawałki. Ziemniaki i cebulę podsmażamy ok. 5-7 min na łyżce rozgrzanego oleju.Na pozostałym oleju przez ok. 3 min podsmażamy boczniaki i kiełbasę.Następnie ziemniaki łączymy z grzybami i cebulą, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Naczynie żaroodporne natłuszczamy resztą oleju, przekładamy wszystkie składniki, posypujemy żółtym serem i zapiekamy aż ser się zrumieni - ok. 10-15 min.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !