Sposób przygotowania

Kajzerką namaczamy w mleku. Ziemniaki obieramy, ścieramy na tarce o małych oczkach, dodajemy odciśniętą kajzerkę, jajko i mąkę.Dokładnie wyrabiamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Żeberka gotujemy do miękkości w niewielkiej ilości osolonej wody. Następnie usuwamy kości i mięso kroimy w kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju, obsmażamy mięso i obrane, posiekane cebule. Naczynie żaroodporne natłuszczamy łyżką oleju, wykładamy połowę masy ziemniaczanej, następnie mięso, posypujemy posiekaną natką a następnie wykładamy resztę masy ziemniaczanej.Zapiekamy ok. 50 min w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C. Ok. 20 min przed końcem pieczenia obsypujemy pokrojonym w kosteczkę boczkiem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    zapowiada się pysznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !