Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche ślimaczki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 3 szkl
margaryna 24 dag
cukier kryształ 1 szklanka
proszek do pieczenia 1,5 łyżki
jajko 4 sztuki
kakao 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche ślimaczki

Wszystkie składniki oprócz kakao zagniatamy ,dzielimy na 2 cześć. Do jednej dosypujemy kakao. Rozwałkowujemy na 2 równe placki często podsypując mąką i nakładamy na siebie. Zwijamy w rulon i kroimy na 1,5 cm kawałki. Układamy na posypanej mąkę i wcześniej posmarowanej masłem formie. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 170 * C i pieczemy po 12 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 08.07.2012 15:45
pyszne i ciekawe
ben-ka 08.05.2012 09:11
pomysłowe:}
caroline1983 13.02.2012 16:43
ładne ciasteczka
Anna133 21.12.2011 08:36
ciekawe :)
Justa32 15.12.2011 10:58
świetne
smakoszek 11.08.2011 08:45
świetny pomysł
Beatris 29.07.2011 18:53
Proste i pyszniutkie.
barbara11561 26.06.2011 08:37
Pyszniutkie:)
Wacław 25.06.2011 08:51
fajny prosty przepis
Henryka2 24.06.2011 12:50
Bardzo pomysłowe.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak