Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka na zimę z rydzów

2.0
(6)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rydze 3 kilogramy
ocet 10 % 1 szklanka
papryka 2 kilogramy
marchew 1 kilogram
oliwa 2 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
cebula 1 kilogram

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka na zimę z rydzów

Rydze umyć, ugotować i pokroić w paski. Zalać octem i pozostawić na 2 godziny. Paprykę umyć, usunąć gniazdo nasienne i pokroić ją w paski. Marchew umyć, obrać i zetrzeć na tarce. Cebule obrać i pokroić w kostkę.

Wszystkie warzywa dusić na oliwie i dodać je potem do rydzów. Wymieszać i odstawić na 2 godziny. Po tym czasie dodać przyprawy i ponownie wymieszać. 

Tak przygotowaną sałatkę przekładać do przygotowanych słoików i pasteryzować przez 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 21.07.2012 16:27
kocham rydze :)))
Anna169Hosz 30.08.2011 18:00
Zapowiada się smacznie.
Ewelina38 21.07.2011 22:01
pyszne grzyby,więc i sałatka zapewne pycha, trzeba wypróbować
Ania67 03.07.2011 16:27
super
Elżbieta17 25.06.2011 18:58
Ciekawy przepis, muszę wypróbować:)
justyna54 24.06.2011 20:46
jest prze pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak