Sposób przygotowania

Filet z kurczaka oczyścić, umyć i osuszyć. Przekroić na trzy części, przełożyć do garnka i zalać 3 l zimnej wody. Zagotować. Dodać liścia laurowego, kilka ziaren ziela angielskiego i łyżeczkę soli. Gotować na małym ogniu przez 10 minut.

Warzywa obrać. Marchew, pietruszkę i pora pokroić na plastry, natomiast seler w kostkę. Gotować kolejne 10 minut. Do garna dodać poszatkowaną kapustę. Przyprawić do smaku majerankiem i czarnym mielonym pieprzem.

Zupa wychodzi dość gęsta. Ale efekty odchudzania są widoczne już po kilku dniach, przy czym zupę należy jeść w ramach dwóch posiłków dziennie (u mnie jest to obiad i kolacja).

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Zupka zapowiada się smacznie, a jeśli jeszcze wspomoże odchudzanie... Super!
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Lubię zupy kapuściane:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !