Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone jabłka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłka 4 szt.
rodzynki 100 g
Cynamon mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone jabłka

1. Jabłka umyć i wyskrobać rdzeń. Ułożyć w przygotowanym wcześniej naczyniu żaroodpornym. W zagłębieniu każdego jabłka włóż kilka rodzynek i posyp cynamonem. Na dno naczynia wlej trochę wody.

2. Jabłka zapiekaj w 225 stopniach aż będą miękkie. Jeżeli są małe wystarczy 20 minut, a jeżeli są duże należy wydłużyć czas pieczenia do 30-40 minut. Jabłka należy podlewać 1-2 razy podczas pieczenia pilnując, aby woda nie wyparowała.

3. Podawać gorące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 27.07.2011 19:06
najsmaczniejsze na świecie
Marybeth
Marybeth 16.07.2011 16:10
Zawsze zastanawiało mnie jak smakują takie jabłka.
Henryka2 24.06.2011 12:58
Bardzo apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak