Sposób przygotowania

1. Jabłka umyć i wyskrobać rdzeń. Ułożyć w przygotowanym wcześniej naczyniu żaroodpornym. W zagłębieniu każdego jabłka włóż kilka rodzynek i posyp cynamonem. Na dno naczynia wlej trochę wody.

2. Jabłka zapiekaj w 225 stopniach aż będą miękkie. Jeżeli są małe wystarczy 20 minut, a jeżeli są duże należy wydłużyć czas pieczenia do 30-40 minut. Jabłka należy podlewać 1-2 razy podczas pieczenia pilnując, aby woda nie wyparowała.

3. Podawać gorące.

Komentarze

  • 2
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Bardzo apetyczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Zawsze zastanawiało mnie jak smakują takie jabłka.
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    najsmaczniejsze na świecie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !