Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w niedużą kostkę, przekładamy do miski i skrapiamy sosem sojowym, mieszamy. Paprykę także kroimy w kostkę, dodajemy do mięsa razem z porem i zieleniną. Dodajemy jajko, mąkę i mieszamy masę dokładnie - ew. można dodać troszkę więcej mąki kartoflanej albo 1 łyżkę pszennej. Masę doprawiamy pieprzem i solą pamiętając, że sos sojowy jest słony. Masę kładziemy łyżką na rozgrzaną patelnię z olejem i smażymy do zrumienienia z obu stron. Przewracamy ostrożnie łopatką dopiero wtedy gdy spód dobrze się przyrumieni. Na koniec dobrze jest przykryć patelnię i na malutkim ogniu jeszcze chwilę poddusić kotleciki. Podajemy z warzywami i jogurtem naturalnym, ziemniakami albo z pieczywem. Dobre są też na zimno.

Komentarze

  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Bardzo apetyczne!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Super te kotleciki :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    danusia19671

    Pychotka
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    na pewno smaczne
  • 0
    20140724_140457
    Opublikowano

    reniatka

    pomysłowe i smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !