Sposób przygotowania

1. Schab opłucz, osusz, pokrój na plastry. Lekko rozbij, posyp z obu stron solą i pieprzem.
2. Koncentrat pomidorowy wymieszaj z pół szklanki wody. Cebule obierz, pokrój w grube talarki. Ogórki pokrój w niedużą kostkę.
3. Naczynie żaroodporne posmaruj olejem. Dno przykryj warstwą kotletów, posyp połową cebuli. Ułóżmięso, posyp ogórkami. Przykryj plasterkami cebuli, ułóż resztę kotletów. Zalej sosem z koncentratu pomidorowego, oprósz solą i pieprzem. Zapiekaj pod przykryciem ok. 90 min. w temp. 170 stopni.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    pyszniutki :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    smaczny schab

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !