Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

biszkopt mojej Mamy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 szt.
cukier 3/4 szkl.
mąka ziemniaczana 3/4 szkl.
mąka 3 łyżki
proszek do pieczenia 1 mały

Przepis i sposób przygotowania na: biszkopt mojej Mamy

odzielić białka od żółtek i ubić na sztywno z dodatkiem cukru dodać żóltka wymieszać na jednolitą masę mikserem,w odzielnym naczyniu wymieszać obie mąki z proszkiem do pieczenia przesiać i dodać do ubitych jajek z cukrem po czym delikatnie wymieszać łyżką i wylać do wysmarowanej tortownicy lub prodiża i upiec w temp.180st.ok.20-25min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 24.11.2013 17:05
Pyszniutki
jasiek 16.02.2012 00:53
świetny
Angelika10 23.10.2011 22:32
uwielbiam biszkopt :)
Grazyna0211 10.09.2011 10:16
wygląda świetnie wyszedł tak jak trzeba!
Wafelek2601 03.07.2011 12:17
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak