Sposób przygotowania

Z liści wyciąć zgrubienia u nasady, wrzucić na 2 minuty do osolonego wrzątku, wyjąć, przestudzić, posypać białym pieprzem. Rozkrojonym czosnkiem przetrzeć liście kapusty z jednej strony. Każdą kiełbasę zawinąć w dwa liście, możliwie ciasno i dokładnie. Ułożyć \"gołąbki\" w naczyniu żaroodpornym, podlać kilkoma łyżkami wody, przykryć, zapiekać w rozgrzanym piekarniku około 25 minut. Zdjąć pokrywę, posmarować je koncentratem wymieszanym ze śmietaną i jeszcze bez przykrycia zapiekać - aż powierzchnia lekko zbrązowieje. Podawać bardzo gorące z pieczywem lub odsmażanymi na słonince ziemniakami.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !