Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszona karkówka z warzywami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 1/2 kg
cebula 2 szt
zielona papryka 1 szt
pieczarki 150 g
kapusta pekińska 3 liście
bób 250 g
por 1/3 szt
kostka rosołowa
koncentrat pomidorowy mały słoiczek
masło 2 łyzki
Pieprz ziołowy mielony Prymat szczypta
sól szczypta
Papryka ostra mielona Prymat szczypta
przyprawa do gyrosa szczypta
Czosnek suszony Prymat szczypta
Koperek suszony Prymat szczypta
papryka czerwona 1 szt
sos chili 2 (słodki)

Przepis i sposób przygotowania na: Duszona karkówka z warzywami

Sałatka:
180 ml jogurtu naturalnego
pół średniej główki kapusty pekińskiej
Sos Sałatkowy Pikantny z błonnikiem chilli i suszonymi pomidorami


PRZYGOTOWANIE:
Mięso oprószamy przyprawami. Pora, pieczarki, paprykę zieloną i czerwoną myjemy kroimy w kosteczkę. Cebule obieramy i kroimy w półtalarki. Pekińską płuczemy i kroimy w paski. Pokrojone warzywa i bób wrzucamy na patelnię i smażymy na maśle do miękkości.
Mięso kroimy na mniejsze kawałki. Warzywa przekładamy do garnka a mięso obsmażamy na patelni z każdej strony po 2 minuty. Karkówkę wkładamy do garnka z warzywami, podlewamy wodą, dodajemy koncentrat pomidorowy i sos Tao-Tao i dusimy ok. 30-40 minut pod przykryciem.
Kapustę pekińską kroimy, mieszamy z jogurtem naturalnym i sosem sałatkowym. Posypujemy suszonym koperkiem. Podajemy z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 24.06.2011 18:57
smaczne danie:)
Henryka2 23.06.2011 22:14
Smażony bób?! Ciekawostka,

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak