Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

makowiec zwijany

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

drożdże 10 dkg
cukier 2 łyżki
mąka 2 łyżek
mleko 1 szklanka
Ciasto:
jaja 3 szt
cukier 1 szkl
margaryna 0,5 kostki
mąka 1 kg
mleko 1 szklanka
mak
mak 0,5 kg
cukier 1 szkl
margaryna 0,5 kost
żółtko jajek 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: makowiec zwijany

drożdże+cukier+mąka+mleko zostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. ciasto wyrobić ze składników, zostawić do wyrośnięcia. składniki na mak połączyć i na końcu dodać ubite białka do maku + rodzynki. pergamin wysmarować tłuszczem rozwałkować ciasto nałożyć masę makową i zawinąć ciasto. piec 1 godzinę

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak