Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makowiec bez spodu

2.0
(6)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1 szklanka
mąka 0,5 kilograma
jaja 6 sztuk
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
olejek migdałowy 1 sztuka
margaryna 0,5 kostki
rodzynki 1 opakowanie
mak 1 kilogram

Przepis i sposób przygotowania na: Makowiec bez spodu

Mak zaparzyć i zmielić w maszynce dwukrotnie. 

Żółtka z cukrem i margaryną utrzeć. Dodać bułkę tartą, proszek do pieczenia, mąkę, olejek i mak. Na końcu ubić pianę z białek i delikatnie wmieszać ją do masy makowej.

Formę (36x23cm) wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć na nią makowiec i piec około 50 minut w temperaturze 180 stopni. 

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

13.12.2013 17:02
Makowiec bez maku???

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak