Sposób przygotowania

CIASTO KRUCHE :
1 szklanka mąki
ćwierć szklanki cukru pudru
ćwierć kostki margaryny
1 jajko
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 opakowanie cukru waniliowego

Zagnieść ciasto z podanych składników, włożyć je do zamrażalnika na około 20 minut i mocno schłodzić. Następnie robiąc z ciasta małe kulki wylepiać nimi foremki do babeczek. Piec w temperaturze 180 stopni około 15 min.

Zrobić krem karpatkowy. Dżem nakładać łyżeczką na każdą ostudzoną babeczkę. Następnie masę, owoc, i tężejącą galaretkę. Schłodzić.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    apetycznie wyglądają;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Faustyna

    Bardzo ładnie wyglądają! Nic tylko schrupać!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    jakie śliczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    berys18

    przesliczne
  • 0
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    pięknie wyglądają
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa1

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    anulka69

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Dorian

    sliczne malenstwa
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    świetny deser
  • 2
    original
    Opublikowano

    caffee_tea

    Jeszcze nie spróbowałam ten przepis...
  • 2
    original
    Opublikowano

    caffee_tea

    Jeszcze nie spróbowałam ten przepis...
  • 0
    original
    Opublikowano

    Chojłówna

    spróbuje
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    pyszniutkie
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    pyszniutkie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    do schrupania

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !