Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Blok czekoladowy SŁONA AŁODYCZ

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleczna czekolada 3 tabliczki
gorzka czekolada 1 tabliczka
masło 4 łyżki
wafle XXL o dowolnym smaku 2 szt
orzeszki ziemne 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: Blok czekoladowy SŁONA AŁODYCZ

Do miski wsypujemy orzeszki, kruszymy nadziewane wafle XXL, mieszamy. W dużym garnku, na małym ogniu, żeby się nie przypaliło, rozpuszczamy czekoladę i masło. Zdejmujemy z ognia, wsypujemy orzeszki i dokładnie mieszamy. Wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wkładamy do lodówki na około 3 godziny. Po stężeniu dzielimy blok na kawałki. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak