Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bliny śledziowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza gryczana 30 dag
matiasy 30 dag
piwo jasne 1/2 szk
mąka 1/2 szk
cukier 1 łyżeczka
jajko 2 szt
ser żółty 3 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Bliny śledziowe

Matiasy wymoczyć przez 2-3 godziny. Kaszę ugotować na sypko, ostudzić i zmielić wraz ze śledziami. Dodać żółtka, piwo, mąkę, ser oraz białka ubite na pianę. Wymieszać. Smażyć na gorącym maśle na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 18.12.2012 13:57
ciekawy przepis
Bernadeta1 07.11.2012 08:33
super,nie jadłam a warto wypróbować
Andysz 26.10.2012 07:31
mniam mniam;)
kate.500 07.10.2012 18:42
musi byc pyszne, bo skladniki dobrane super
barbara11561 27.07.2012 07:13
czegoś takiego jeszcze nie jadłam:)
Wafelek2601 30.06.2012 15:42
Ekstra
alaaa 28.03.2012 19:29
odważne połączenie
Kate131 11.09.2011 11:17
ciekawe
Ania67 02.08.2011 13:37
wow
Izabela28 02.07.2011 09:38
ciekawy pomysł:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak