Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułki z jagodami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 kg
drożdże 5 dag
mleko 1 szklanka
cukier 1 szklanka
jaja 3 sztuki
jagody 1 l

Przepis i sposób przygotowania na: Bułki z jagodami

mąkę przesiewamy na stolnicę i dolewamy do niej mleko z rozpuszczonym cukrem wybijamy 2 jajka delikatnie wszystko mieszamy do lekko wyrobionego ciastka kruszymy drożdże wyrabiamy do momentu kiedy ciasto będzie odchodzi c od ręki odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia gotowe porcjujemy i nakładamy na nie jagody zwijamy zlepiamy jak pierogi i ponownie odstawiamy do wyrośnięcia wyrośnięte bułki smarujemy roztrzepanym jajkiem i pieczemy 20 minut w tem 220 stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak