Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak panierowany z serem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kurczak 1,5 kg
mąka 4 łyżki
jajko 1 sztuka
woda 2 łyżki
ser żółty 1 szklanka
tłuszcz do smażenia 4 łyżki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak panierowany z serem

kurczaka umyć i podzielić na 4 porcje w mące wymieszać z pieprzem i solą obtaczać kawałki kurczaka jajko ubić z wodą połączyć z tartym serem mieszaniną panierujemy kurczaka i układamy na rozgrzanym ruszcie piec 15 minut następnie przełożyć do wysmarowanym tłuszczem brytfanki i piec 10 minut w piekarniku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak