Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z tuńczykiem i łososiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sałata czerwona strzępiasta 0,5 główki
sałata chrupiąca zielona 0,5 główki
pomidor mięsisty 2 szt
łosoś wędzony 4 plastry
tuńczyk 4 plastry
jogurt naturalny 3 łyżki
ser feta 10 dag
czosnek 1 ząbek
koperek 1 łyżka
natka pietruszki 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z tuńczykiem i łososiem

Sałaty opłukujemy i osuszamy a następnie układamy na półmisku.Pomidory kroimy w dość dużą kostkę i układamy na sałacie.Plastry łososia i tuńczyka kroimy na mniejsze kawałki i układamy na sałacie i pomidorach.Jogurt naturalny mieszamy z rozkruszonym serem feta, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i zieleniną. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowanym sosem polewamy sałatkę na półmisku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak