Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leniwa kremówka na krakersach z gotową polewą krówkową

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

krakersy 2 opakowania
mleko 4 szklanki
cukier 0,5 szklanki
śmietana 30% 5 łyżek
budyń śmietankowy 2 opakowania
jaja 4 sztuki
mąka ziemniaczania 4 łyżki
mąka 2 łyżki
cukier waniliowy 1 sztuka
gotowa masa krówkowa 1 puszka
masło 0,5 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Leniwa kremówka na krakersach z gotową polewą krówkową

2 szklankii mleka zagotować z cukrem waniliowym, cukrem zwykłym i masłem oraz rozpuszczonymi budyniami śmietankowymi w jednej szklance mleka i śmietaną. Jedną szklankę zmiksować z jajkami i mąką, wlać do gorącego mleka.Gotować jeszcze chwilę cały czas mieszając. Odstawić do schłodzenia , wylać na krakersy.
Na wierzch wyłożyć drugą warstwę krakersów. W międzyczasie gotować w puszcze masę krówkową w gorącej wodzie ok. 30 minut. Rozlać na wierzch krakersów. SMACZNEGO!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna142 01.07.2011 09:08
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak