Sposób przygotowania

Kiełbasę obieramy z osłonki i kroimy na plasterki grubości ok. 3-5mm. Podsmażamy je na suchej, rozgrzanej patelni aż zrumienią się z obu stron. Ser kroimy na kawałki m/w 2x2x0,5cm, plastry ananasa kroimy każdy na 6 kawałków. Koreczki składamy w następującej kolejności: krążek kiełbasy+kawałek ananasa+kawałek sera+ kawałek ananasa i na wierzch krążek kiełbasy - całość spinamy wykałaczką lub szpadką. Układamy na półmisku lub tacy, wyłożonej sałatą i cykorią. Podajemy z sosem. Sos: jogurt mieszamy z posiekanym ananasem i sosem chili, ew. doprawiamy sproszkowanym chili w/g gustu, ale sos powinien być wyrazisty i dość pikantny.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    niezle się prezentuje
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    słodko kiełbasiane ?
  • 1
    original
    Opublikowano

    aisza1

    ciekawa jestem jak to smakuje

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !