Sposób przygotowania

Białka ubijamy mikserem. Pod koniec dodajemy porcjami
cukier. Zmiejszamy obroty miksera i dodajemy po jednym
żółtku. Mąki mieszamyu z proszkiem i przesiewamy do masy
z jajek mieszając łyżką. Rozlewamy da blachę natłuszczoną
i wypełnioną papierem do pieczenia. Pieczemy 35 minut.
Krem:
pojemniczek śmietany kremówki (30-36%)
1 łyżka żelatyny
3 łyżki ulubionego cappuccino
4 łyżki cukru pudru
Żelatynę wymieszać z 3 łyżkami zimnej wody,a następnie
podgrzać w mikrofalówce tak aby żelatyna całkowicie się
rozpuściła. Przestudzić. Kremówkę ubić na sztywno.
Dodać do niej cukier i cappucino. Wymieszać. Na końcu
dodać żelatynę.
Biszkopt dzielimy na połowę. Smarujemy kremem. Zakrywamy
drugą połową biszkopta i znowu smarujemy kremem. Można
posmarować boki ciasta. Wierzch posypujemy kakao lub
startą czekoladą.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Widać, że wyszło znakomite ciasto.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Renata22

    wypróbowałam przepis, ciasto wyszło rewelacyjne, więc pozwalam sobie zabrać przepis do mojej księgi :)
  • 4
    original
    Opublikowano

    ajres

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    luki1984

    ależ wspaniałości!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Betka

    jest naprawdę Mega pysznę, siostra przywiozła na święta i poszło w mgnieniu oka;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Katarzyna56

    Rewelacja
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    przepyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Magda60

    polecam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !