Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto cappucino

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 szt.
cukier 1 niepełna szklanka
mąka 1 szklanka
mąka ziemniaczana 1/4 szklanki
szczypta proszku do pieczenia
krem cappucino

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto cappucino

Białka ubijamy mikserem. Pod koniec dodajemy porcjami
cukier. Zmiejszamy obroty miksera i dodajemy po jednym
żółtku. Mąki mieszamyu z proszkiem i przesiewamy do masy
z jajek mieszając łyżką. Rozlewamy da blachę natłuszczoną
i wypełnioną papierem do pieczenia. Pieczemy 35 minut.
Krem:
pojemniczek śmietany kremówki (30-36%)
1 łyżka żelatyny
3 łyżki ulubionego cappuccino
4 łyżki cukru pudru
Żelatynę wymieszać z 3 łyżkami zimnej wody,a następnie
podgrzać w mikrofalówce tak aby żelatyna całkowicie się
rozpuściła. Przestudzić. Kremówkę ubić na sztywno.
Dodać do niej cukier i cappucino. Wymieszać. Na końcu
dodać żelatynę.
Biszkopt dzielimy na połowę. Smarujemy kremem. Zakrywamy
drugą połową biszkopta i znowu smarujemy kremem. Można
posmarować boki ciasta. Wierzch posypujemy kakao lub
startą czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda60 01.07.2012 22:09
polecam
barbara11561 29.05.2012 08:29
przepyszne
Katarzyna56 12.04.2012 13:00
Rewelacja
Betka 11.04.2012 10:22
jest naprawdę Mega pysznę, siostra przywiozła na święta i poszło w mgnieniu oka;)
luki1984 06.04.2012 20:27
ależ wspaniałości!
ajres 03.01.2012 23:12
super
Renata22 13.11.2011 19:57
wypróbowałam przepis, ciasto wyszło rewelacyjne, więc pozwalam sobie zabrać przepis do mojej księgi :)
gusia1000 03.08.2011 21:01
Widać, że wyszło znakomite ciasto.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak