Sposób przygotowania

Kindziuk to długo dojrzewająca wędlina o wyrazistym smaku mająca swój rodowód na Litwie. Kroi się go tak jak mięsne salami, bardzo cieniutko - moje plasterki były cienkie jak papier, prawie okrągłe i średnicy plastrów sera. Okrągłe plasterki sera przekrawamy na pół. Układamy jeden plasterek kindziuka, na to półplasterek sera, kawałek liścia sałaty (tak żeby wystawał) i przykrywamy drugim plasterkiem kindziuka. Zwijamy zaginając najpierw dół - wędlina bez sera - a potem oba boki do środka i spinamy szpadką. Podajemy na desce z dodatkiem sosu. Pyszna i prosta przekąska. Sos: majonez mieszamy z musztardą lub chrzanem. Jeśli byłby zbyt ostry można dodać troszkę jogurtu.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wojtek10_89

    przyrzadze z checia
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    bardzo fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    fajne na kolacje
  • 1
    original
    Opublikowano

    leonkot

    super, wypróbuję na najbliższej imprezie
  • 1
    original
    Opublikowano

    leonkot

    super, wypróbuję na najbliższej imprezie
  • 1
    original
    Opublikowano

    leonkot

    super, wypróbuję na najbliższej imprezie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !