Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jagnię z winem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

borowiki 500 g
giczki jagnięce 4 szt
czosnek 2 ząbki
pomidorki koktajlowe 10 szt
olej 3 łyżki
sól do smaku
wino białe 50 ml
szalotki 10 szt
masło 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Jagnię z winem

Oczyszczone i umyte grzyby osączyć z wody. Małe zostawić, duże pokroić. Obrać czosnek i posiekać. Rozgrzać na patelni olej z masłem, wrzucić czosnek. Dodać grzyby i smażyć przez 10 minut. Przełożyć na talerzyk. Na tym samym tłuszczu obsmażyć po umyciu mięso z każdej strony. Włożyć mięso do brytfanny, posolić, posypać świeżo zmielonym pieprzem. Dodać grzyby i szalotki. Polać winem i dusić pod pokrywką przez pół godziny. Dołożyć koktajlowe pomidorki dusić kolejne 20 minut. Gdy mięso będzie miękkie – podawać.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Robert10 26.06.2011 11:38
wyborowe jedzonko
Krystyna32 23.06.2011 19:55
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak