Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowane warzywa z sosem kolendrowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pataty 2 szt
papryka czerwona 2 szt
cukinia 2 szt
olej 6 łyżek
sos
pomidor 2 szt
sok z limonki 1 szt
kolendra 2 łyżki
sól do smaku
cebula dymka ze szczypiorkiem 2 szt
papryczka chili 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane warzywa z sosem kolendrowym

Obgotować ziemniaki 5 min. Ostudzone pokroić wzdłuż w plastry. Również wzdłuż pokroić cukinie, posolić je i na chwilę odłożyć, po czym wytrzeć nadmiar soku. Paprykę pokroić na ćwiartki odrzucając nasiona. Układać na dobrze rozgrzanym grillu, smarować podczas opiekania kilkakrotnie olejem wszystkie warzywa, raz przewrócić na drugą stronę.
Podawać najlepiej na gorąco z dodatkiem sosu: zmiksować ręcznym mikserem obrane ze skórki i posiekane pomidory, cebulki wraz ze szczypiorkiem, listki kolendry oraz posiekaną ostrą papryczkę. Doprawić solą i pieprzem.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 15.05.2012 19:41
Warto wypróbować - żeby tylko zrobiło się cieplej.
Iwona45 05.07.2011 19:29
musi być pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak