Sposób przygotowania

Obgotować ziemniaki 5 min. Ostudzone pokroić wzdłuż w plastry. Również wzdłuż pokroić cukinie, posolić je i na chwilę odłożyć, po czym wytrzeć nadmiar soku. Paprykę pokroić na ćwiartki odrzucając nasiona. Układać na dobrze rozgrzanym grillu, smarować podczas opiekania kilkakrotnie olejem wszystkie warzywa, raz przewrócić na drugą stronę.
Podawać najlepiej na gorąco z dodatkiem sosu: zmiksować ręcznym mikserem obrane ze skórki i posiekane pomidory, cebulki wraz ze szczypiorkiem, listki kolendry oraz posiekaną ostrą papryczkę. Doprawić solą i pieprzem.Smacznego!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Iwona45

    musi być pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Warto wypróbować - żeby tylko zrobiło się cieplej.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !