Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś 1 op.
mięso cielęce z łopatki 40 dag
kiełbasa krakowska 1
kostka drobiowa 2
Przyprawa do dań z fasoli i warzyw strączkowych Prymat 1 łyżeczka
Kucharek SMAK LATA 1 łyżeczka
koncentrat pomidorowy 1 łyżeczka
przyprawa uniwersalna Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku

Fasole opłukaną myjemy , przebieramy i wstawiamy w garnku na noc. Następnego dnia wstawiamy ją w tej samej wodzie , gdy zacznie się gotować wrzucamy kostkę i gotujemy.Mięso i kiełbasę kroimy w kostkę wrzucamy do miseczki i posypujemy wszystkimi przyprawami mieszamy i smażymy. Po usmażeniu bez oliwy wrzucamy do fasoli i gotujemy razem wszystko do miękkości. Na koniec zabarwiamy koncentratem i robimy z mąki i oliwy , która nam pozostała po mięsie zasmażkę . Wrzucamy i mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 20.08.2012 09:33
pyszna :)
babcia
babcia 28.04.2012 10:21
uwielbiam taka fasolkę
babcia
babcia 28.04.2012 10:21
uwielbiam taka fasolkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak