Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybki tort winogronowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

budyń waniliowy 1 opakowanie
galaretka 3 opakowania
mleko 2 szklanki
winogrona 2 kiście

Przepis i sposób przygotowania na: Szybki tort winogronowy

Biszkopt wykładamy na tortownicę.
Winogrona przekrawamy na pół i przekaldamy na biszkopt.
Galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach wody i zalewamy biszkopt tężejącą galaretką. Schładzamy w lodówce. w 1/4 szklance mleka rozpuszczamy budyń, resztę mleka zagotowujemy i dodać budyń. Budyniem smarujemy wierzch tortu i dekorujemy winogronami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak