Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser jagodowo-jogurtowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jagody 25 dag
jogurt grecki 1 op.
cukier puder 2 łyżki
płatki czekoladowe 4 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżka
galaretka różowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Deser jagodowo-jogurtowy

Galaretkę i 1 łyżkę żelatyny rozpuścić w 500 ml wrzącej wody, ostudzić, do 4 naczyń deserowych wlać po 4 łyżki galaretki i po 4 łyżeczki jagód, zostawić do stężenia. Z jogurtu odjąć 4 łyżki, dodać 1 łyżkę cukru pudru i płatki czekoladowe, wymieszać zostawić do dekoracji. Do jogurtu greckiego dodać cukier puder, połowę galaretki, wymieszać i ułożyć w naczyniu, polać pozostałą tężejącą galaretką, na której na środku ułożyć po 2 łyżki masy z płatkami czekoladowymi, wierzch ozdobić jagodami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beatris 28.06.2011 09:46
Zjadłabym porcyjkę.
Janek1 24.06.2011 21:46
mi też
MAR3STA 24.06.2011 21:40
na pewno będzie mi smakować;)
Pola2 23.06.2011 20:41
pycha
bejciu24 23.06.2011 20:22
pyszny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak